Maak zelf een moswand met hoge kwaliteit mos

Wilt u zelf een moswand of mosschilderij maken maar kunt u wel hulp en materiaal gebruiken? Mosschilderij.nl geeft u tips en tricks om zelf uw moswand te kunnen maken. Ons geprepareerde mos heeft de hoogste kwaliteit, wat 100% natuurlijk is en 0% onderhoud vraagt. Dit mos blijft vele jaren (10-20 jaar) in deze prachtige conditie. Het mos kunt u bij Mosschilderij.nl los kopen in kleine en grote verpakking zodat u de juiste hoeveelheid mos kunt afstemmen op uw gewenste moscreatie. 

 

Hoe maak je een moswand?

Bepaal eerst welke afmeting het mosschilderij of de moswand moet worden. Kiest u voor een vierkant, rechthoek of een cirkel? Om de juiste maat te bepalen hebben we voor u een TIP: markeer de hoeken van de wenselijke maat met stickertjes op de wand. Hiermee krijgt u een beter beeld van de gewenste afmeting. 

Houd er bij het aanschaffen van het mos rekening mee dat u ongeveer 7-11 KG per m² rendiermos nodig heeft om een mooi geheel te krijgen. Dit is afhankelijk hoe 'vast' u het mos wilt verwerken en hoe 'kieskeurig' u de geleverde mosplukken selecteert en verwerkt. 

Het mos kunt u vervolgens lijmen of nieten. Indien u voor lijmen kiest, hebben we een speciale ECO Moslijm wat geschikt is om het mos te bevestigen op hout/gips/steen/beton. Deze kunt u eenvoudig bestellen in onze webshop. Tips over de verwerking van de lijm zijn te lezen bij het lijmproduct.