Klantenservice

We kunnen voorstellen dat u vragen heeft over onze mosschilderijen.
De meest gestelde vragen (FAQ  Frequently Asked Questions) over onze producten en diensten hebben we voor u beantwoord.
Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op, we helpen u graag,

 

IS HET MOS ECHT?

Ja, het is echt mos. Het groeit op natuurlijke wijze en wordt met natuurlijke zouten geconserveerd. Daardoor is het elastisch en heeft het een lange levensduur.

 

MOET HET MOS ONDERHOUDEN WORDEN?

Nee, het mos is onderhoudsvrij. Het heeft geen water, licht of ander onderhoud nodig. Dat maakt het product zo bijzonder.

 

KAN HET PRODUCT GERETOUNEERD WORDEN? 

Uw bestelde product maken wij speciaal voor u op maat en naar wens. Hierdoor hebben we geen retourservice. Mocht u om welke reden dan ook toch het product willen retourneren. Neem contact op via uw account. We vinden samen een passende oplossing.

 

HOELANG IS HET MOS HOUDBAAR?

Aanraking en lage luchtvochtigheid beinvloeden de levensduur. Wanneer beiden zoveel mogelijk worden vermeden blijft de moswand gegarandeerd jaren lang mooi.

 

LEEFT HET MOS NOG?

De meeste moswanden op onze website zijn niet meer levend. Dit komt doordat wij het geprepareerd hebben zodat het altijd mooi groen en onderhoudsvrij blijft. Wij hebben ook levende mossen, echter vragen deze bepaalde eisen wanneer deze toegepast worden. Wij adviseren u hier graag in.

 

KUNNEN PARTICULIEREN OOK BIJ JULLIE BESTELLEN?

Ja! Het maakt voor ons niet uit of u particulier, bedrijf of instelling bent. Aan ieder project klein of groot, werken we met volle passie en 100% gedrevenheid.

 

ZIT ER GARANTIE OP HET MOS?

Wij geven 12 maanden garantie vanaf de aankoop datum. Indien we de moswanden buiten toepassen zijn wordt er geen garantie gegeven. Als u mos los aanschaft kunnen we geen garantie geven op de montage van de moswand. 

 

BLIJFT HET MOS ALTIJD ZACHT? WAAROM VOELT HET MOS NU HARD?

Onze mosschilderijen creëren wij met de hoogste kwaliteit mos. Door de natuurlijke behandeling blijft het mos bij een normale luchtvochtigheid zacht ( normaal is 40-60%). Als de luchtvochtigheid in een ruimte lager is dan 30% kan het mos tijdelijk harder worden en is gevoeliger voor beschadiging. Dit is met name in de winter periode: vrieskou buiten en de verwarming hoog.

Zodra de luchtvochtigheid weer toeneemt (door o.a. buiten regen) wordt het mos weer zacht.  Wij raden met klem af om het mos niet te bevochtigen. Dit in verband met het uitspoelen preparatievloeistof waardoor het in de toekomst hard blijft.

 

GAAN ER INSECTEN IN HET MOS NESTELEN?

De mosschilderijen behandelen we met natuurlijke zouten. Ondanks dat het een natuurproduct is en blijft, zorgen de zouten in het mos ervoor dat er geen insecten in het mos gaan nestelen.

 

PLAATSEN JULLIE OOK DE MOSSCHILDERIJEN?

Ja! Onze VCA gecertificeerde monteurs rijden dagelijks door heel Nederland en Belgie om de moswanden en mosschilderijen te plaatsen. Wilt u gebruik maken van de montage service? Neem contact met ons op.

 

WAT IS DE LEVERTIJD VAN EEN MOSWAND?

Dit staat bij het product vermeld

 

WAT KOST EEN MOSSSCHILDERIJ?

De prijs van onze moswanden en mosschilderijen gaan per m2. De prijs van een mosschilderij is afhankelijk de kleur, het type mos en de afmeting van de moswand. Het mos is helemaal onderhoudsvrij. dat wil zeggen dat er geen onderhoudskosten aan een moswand zitten. (Ter vergelijking met een levende planten wand)

 

WELKE OPTIES ZIJN ER VOOR RANDAFWERKING?

Standaard werken wij de randen af met mos (meest natuurlijke) Indien wenselijk kaderen we het in met een lijst staal. Met name bij de cirkels is dit heel erg fraai. 

 

KAN EEN MOSSCHILDERIJ BUITEN GEPLAATST WORDEN?

Een mosschilderij kan buiten opgehangen worden mits deze droog hangt. Bijvoorbeeld onder een overkapping of poolhouse. 

 

HOE WORDT HET MOSPATROON BEPAALD VAN EEN MOSMIX?

Aan de hand van de geselecteerde foto houden deze sfeer dan als leidraad aan. Heeft u andere wensen bijvoorbeeld minder felle kleuren, meer reliëf? Laat het gerust weten wij staan er helemaal open voor! Wij maken het volledig naar wens!