Veelgestelde vragen (FAQ)

We kunnen voorstellen dat u vragen heeft over onze mosschilderijen.
De meest gestelde vragen over onze producten en diensten hebben we voor u beantwoord.
Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op, we helpen u graag!

1 VRAGEN OVER MOS
1.1 IS HET MOS ECHT?

Ja, het is echt mos. Het groeit op natuurlijke wijze en wordt met natuurlijke zouten geconserveerd. Daardoor is het elastisch, heeft het geen onderhoud nodig en heeft het een lange levensduur.

 

1.2 ZIJN DE MOSSEN ECO FRIENDLY?

De mossen zijn 100% natuurlijk en eerlijk verkregen. De mossen worden onder staatstoezicht geoogst, het hele verwerkingsproces is ECO FRIENDLY.

 

1.3 MOET HET MOS ONDERHOUDEN WORDEN?

Nee, het mos is onderhoudsvrij. Het heeft geen water, licht of ander onderhoud nodig. Dat maakt het product zo bijzonder.

 

1.4 HOELANG IS HET MOS HOUDBAAR?

Aanraking en lage luchtvochtigheid beïnvloeden de levensduur. Wanneer beiden zoveel mogelijk worden vermeden blijft de moscreatie gegarandeerd jaren lang mooi.

 

1.5 LEEFT HET MOS NOG?

De meeste moscreaties op onze website zijn niet meer levend .Dit komt doordat wij het geprepareerd hebben zodat het altijd mooi groen en onderhoudsvrij blijft. Wij hebben ook levende mossen advies is om deze niet niet te gebruiken voor een moswand of mosschilderij. Dit mos is geschikt voor seizoen decoratie. Wij adviseren u hier graag in.

 

1.6 BLIJFT HET MOS ALTIJD ZACHT? WAAROM VOELT HET MOS NU HARD, DROGER?

Onze moscreaties creëren wij met de hoogste kwaliteit mos. Door de natuurlijke zouten in het mos blijft het mos bij een normale luchtvochtigheid zacht (normaal is 40-60%). Als de luchtvochtigheid in een ruimte lager is dan 30% kan het mos tijdelijk harder, droger aanvoelen en is het gevoeliger voor beschadiging. Dit is met name in de winter periode: vrieskou buiten en de verwarming hoog.

Zodra de luchtvochtigheid weer toeneemt (door o.a. buiten regen) wordt het mos weer zacht.  Bij extreme lage luchtvochtigheid kunnen de zouten in het mos uitbloeien. Het mos kan hierdoor vaal/schraal kijken. Dit zijn zoutkristallen die uitbloeien. Deze witte waas kan eenvoudig weg genomen worden met behulp van een plantenspuit met water over het mos te nevelen. U zal dan zien dat het mos weer zijn donkere natuurlijke tint weer terug krijgt.

 

1.7 GAAN ER INSECTEN IN HET MOS NESTELEN?

De moscreaties behandelen we met natuurlijke zouten. Ondanks dat het een natuurproduct is en blijft, zorgen de zouten in het mos ervoor dat er geen insecten in het mos gaan nestelen. Bovendien is het mos hierdoor brandvertragend.

 

1.8 WAT DOET HET MOS MET DE AKOESTIEK?

Het mos heeft een hoge akoestische demping, waardoor het zowel in een woning als in een kantooromgeving de hinderlijke galm wegneemt. Rendiermos en bolmos geven de hoogste akoestische demping.

 

1.9 ZIT ER GEUR AAN HET MOS?

Van nature kun je het mos ruiken. De geur neemt geleidelijk af, door de ruimte te ventileren is dit te versnellen. De geur is volstrekt natuurlijk en dus onschadelijk. Mocht u de natuurlijke geur van het mos willen neutraliseren hebben we hier een mos geurspay voor. ( https://www.mosschilderij.nl/mos-geurspray.html )

 

1.10 GEEFT HET MOS AF?

Het mos kan door wrijving met de hand/schuiven op de muur of op materialen afgeven. Het is een preparaat met natuurlijke zouten en een kleur tint in de gekozen kleur. Afhankelijk het materiaal is dit schoon te maken met water en zeep.

 

1.11 EEN OF ENKELE PLUKJES MOS LOS?

Ondanks onze zorgvuldige bevestiging van de mossen kunnen plukjes mos los gekomen zijn tijdens het transport. Met behulp van een schaar kan de creatie terug in ‘shape’ geknipt worden. Het mos zal hierdoor niet bruin of geel gaan worden.

 

1.12 KAN HET MOSSCHILDERIJ IN DE ZON GEPLAATST WORDEN?

Onder invloed van het uv-licht kan het mos na verloop van tijd iets verkleuren. Fel zonlicht (Uv-licht) kan dit proces versnellen. 

 

1.13 ZIT ER GARANTIE OP HET MOS?

Wij geven 12 maanden garantie vanaf de aankoop datum. Indien de moscreatie buiten hangt wordt er geen garantie gegeven. Als u mos los aanschaft kunnen we geen garantie geven, op het mos en de verwerking hiervan. 

 

1.14 WORDT HET MOSSCHILDERIJ EXACT NAGEMAAKT ALS DE FOTO?

We proberen de gekozen stijl zo veel mogelijk na te maken. Aangezien het een natuurproduct is kunnen details anders zijn dan op de gekozen foto. De voorbeeld foto's zijn van een afmeting van 100x100 of diameter 100cm. Kiest u een ander formaat zal ook de opmaak/verhouding anders zijn dan de gekozen foto. Onze mosschilderijen worden door ons volledige met de hand gemaakt door ons creatief team. We doen ons best om de stijl zo veel mogelijk overeen te laten komen. 

1.15 HOE HANG IK IK EEN MOSSCHILDERIJ OP?

Wij voorzien in het achterpaneel een ophang gat bij cirkel 1 gat en bij een schilderij twee gaten. Met behulp van de ophangset (haak en plug) kunt u een gat in de muur boren, plug erin en de haak erin draaien. Vervolgens hangt u het mosschilderij op. 

 

Besteld u een grotere afmeting mosschilderij bijvoorbeeld diameter 150 of 180 cm of 200x100cm? Werkwijze als volgt:

Beton/steen: Bestel hiervoor de ophangset. Wij zullen hiervoor extra slagpluggen meeleveren. Boor eerst de ophanghaak in de muur en hang hier het mosschilderij aan. Vervolgens kunt u met de geleverde slagpluggen de cirkel borgen. U boort vanuit de voorzijde (moszijde) door het mos en de achterplaat heen in de muur. Vervolgens doet u de slagplug erin en slaat u deze voorzichtig aan met de hamer. De slagplug is hierdoor niet meer zichtbaar.

Gips/hout/systeemwand: Bestel hiervoor de ophangset. Dit kan doormiddel van schroeven vanuit de voorzijde (moszijde). Let op: De schroeven worden niet vanuit ons meegeleverd. U schroeft vanuit de voorzijde (moszijde) door het mos en de achterplaat heen in de wand. Het mosschilderij zal zich dan aantrekken op de wand. De schroef is hierdoor niet meer zichtbaar.

 

1.16 WAT IS DE DIKTE VAN HET MOSSCHILDERIJ?

Onze mosschilderijen hebben een onderplaat van 12mm MDF hierop bevestigen we het mos. Het mos heeft afhankelijk het type mos een dikte van 3-7cm

ECOmos 1-2cm, totale opbouw incl onderplaat 3cm

Platmos 2-3cm, totale opbouw incl onderplaat 4cm

Rendiermos 4-6cm, totale opbouw incl onderplaat 7cm

1.17 HOE MAAK IK MIJN MOSSCHILDERIJ SCHOON?

U kunt het mosschilderij schoonblazen door een föhn te gebruiken op een koude stand. Ook kunt u voorzichtig het mosschilderij schoonzuigen met een stofzuiger op de laagste stand. 

2 OPTIES, PLAATSING EN LEVERTIJD VAN DE MOSCREATIE
2.1 PLAATSEN JULLIE OOK DE MOSCREATIES?

Ja! Onze VCA gecertificeerde monteurs rijden dagelijks door heel Nederland en België om de moscreatie te plaatsen. Wilt u gebruik maken van de montage service? Neem contact met ons op we maken dan een prijs opgave voor u.

 

2.2 WELKE OPTIES ZIJN ER VOOR RANDAFWERKING?

Standaard zijn de kopse zijde zwart, dit is geen lijst of opstaande rand (meest natuurlijk). Een absolute aanrader voor onze moscirkels is het inkaderen van de moscreatie met een hoogwaardige stalen rand in RAL 9005 MAT zwart. 

 

2.3 HOE WORDT HET MOSPATROON BEPAALD VAN EEN MOSMIX?

Aan de hand van de geselecteerde foto houden deze sfeer dan als leidraad aan. Heeft u andere wensen bijvoorbeeld minder felle kleuren, meer reliëf? Laat het gerust weten wij staan er helemaal open voor, dit kunt u aangeven in het opmerkingen vak. Wij maken het volledig naar wens!

 

2.4 WAT IS DE LEVERTIJD VAN DE MOSCREATIE?

De levertijd staat vermeld bij het product. Indien u het sneller wilt hebben kunt u het afhalen in Asten (dit op afspraak). Dit kunt u aangeven in het bestel formulier.

 

2.5 KAN DE MOSCREATIE BUITEN GEPLAATST WORDEN?

De moscreatie kan buiten opgehangen worden mits deze droog hangt. Bijvoorbeeld onder een overkapping, in de serre, veranda of poolhouse. Wij kunnen hier geen garantie op geven ivm de weersinvloeden of andere invloeden van de natuur.

 

3 VRAGEN OF TOCH NIET HELEMAAL NAAR WENS?
3.1 KAN HET PRODUCT GERETOURNEERD WORDEN?

Mocht u ondanks onze zorgvuldige inspanning toch het bestelde mosproduct retour willen sturen? Neem dan contact met ons op via mail [email protected] We kijken samen met u naar een oplossing om ervoor te zorgen dat u blij bent met het aangeschafte mosproduct. Als u het product toch retour wilt sturen, dan betaald u de verzendkosten. Al onze mosproducten zijn maatwerk wat we speciaal voor u op bestelling maken. U heeft een bedenktermijn van 14 dagen. Het product kunt naar ons verzenden in de originele verpakking. Neem hiervoor eerst contact op met [email protected] U kunt het product ook retour brengen in onze showroom Florapark 14 in Asten.

Kortingen en speciale aanbiedingen gelden alleen voor de aangegeven periode en specifieke producten. Ze kunnen niet met terugwerkende kracht worden toegepast op eerdere aankopen.

Gezien de scherpe prijs kunnen onze losse ECO mos dozen niet retour gezonden worden. Dit staat bij het artikel vermeld. 

 

 

 

3.2 VRAGEN?

Is uw vraag (nog) niet beantwoord, bel, mail of neem contact met ons op via uw account of de klantenservice!

Mailadres: [email protected]

Telefoonnummer: +31 (0)493 380 839