Veelgestelde vragen (FAQ)

We kunnen voorstellen dat u vragen heeft over onze mosschilderijen.
De meest gestelde vragen over onze producten en diensten hebben we voor u beantwoord.
Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op, we helpen u graag!

1 VRAGEN OVER MOS
1.1 IS HET MOS ECHT?

Ja, het is echt mos. Het groeit op natuurlijke wijze en wordt met natuurlijke zouten geconserveerd. Daardoor is het elastisch, heeft het geen onderhoud nodig en heeft het een lange levensduur.

 

1.2 ZIJN DE MOSSEN ECO FRIENDLY?

De mossen zijn 100% natuurlijk en eerlijk verkregen. De mossen worden onder staatstoezicht geoogst, het hele verwerkingsproces is ECO FRIENDLY.

 

1.3 MOET HET MOS ONDERHOUDEN WORDEN?

Nee, het mos is onderhoudsvrij. Het heeft geen water, licht of ander onderhoud nodig. Dat maakt het product zo bijzonder.

 

1.4 HOELANG IS HET MOS HOUDBAAR?

Aanraking en lage luchtvochtigheid beinvloeden de levensduur. Wanneer beiden zoveel mogelijk worden vermeden blijft de moscreatie gegarandeerd jaren lang mooi.

 

1.5 LEEFT HET MOS NOG?

De meeste moscreaties op onze website zijn niet meer levend. Dit komt doordat wij het geprepareerd hebben zodat het altijd mooi groen en onderhoudsvrij blijft. Wij hebben ook levende mossen, echter vragen deze bepaalde eisen wanneer deze toegepast worden. Wij adviseren u hier graag in.

 

1.6 BLIJFT HET MOS ALTIJD ZACHT? WAAROM VOELT HET MOS NU HARD, DROGER?

Onze moscreaties creëren wij met de hoogste kwaliteit mos. Door de natuurlijke zouten in het mos blijft het mos bij een normale luchtvochtigheid zacht (normaal is 40-60%). Als de luchtvochtigheid in een ruimte lager is dan 30% kan het mos tijdelijk harder, droger aanvoelen en is het gevoeliger voor beschadiging. Dit is met name in de winter periode: vrieskou buiten en de verwarming hoog.

Zodra de luchtvochtigheid weer toeneemt (door o.a. buiten regen) wordt het mos weer zacht.  Bij extreme lage luchtvochtigheid kunnen de zouten in het mos uitbloeien. Het mos kan hierdoor vaal/schraal kijken. Dit zijn zoutkristallen die uitbloeien. Deze witte waas kan eenvoudig weg genomen worden met behulp van een plantenspuit met water over het mos te nevelen. U zal dan zien dat het mos weer zijn donkere natuurlijke tint weer terug krijgt.

 

1.7 GAAN ER INSECTEN IN HET MOS NESTELEN?

De moscreaties behandelen we met natuurlijke zouten. Ondanks dat het een natuurproduct is en blijft, zorgen de zouten in het mos ervoor dat er geen insecten in het mos gaan nestelen. Bovendien is het mos hierdoor brandvertragend.

 

1.8 WAT DOET HET MOS MET DE AKOESTIEK?

Het mos heeft een hoge akoestische demping, waardoor het zowel in een woning als in een kantooromgeving de hinderlijke galm wegneemt.

 

1.9 ZIT ER GEUR AAN HET MOS?

Je kunt het mos van nature ruiken. De geur neemt geleidelijk af, door de ruimte te ventileren is dit te versnellen. De geur is volstrekt natuurlijk en dus onschadelijk.

 

1.10 MOSSTREEP WAT NU?

Het mos kan door wrijving met de hand/schuiven op de muur afgeven. Dit is schoon te maken met water en zeep.

 

1.11 EEN OF ENKELE PLUKJES MOS LOS?

Ondanks onze zorgvuldige bevestiging van de mossen kunnen plukjes mos los gekomen zijn tijdens het transport. Met behulp van een schaar kan de creatie terug in ‘shape’ geknipt worden. Het mos zal hierdoor niet bruin of geel gaan worden.

 

1.12 WAT IS HET EFFECT VAN LICHT OP HET MOS?

Onder invloed van het licht kan het mos na verloop van tijd iets verkleuren. Fel zonlicht (Uv-licht) kan dit proces versnellen.

 

1.13 ZIT ER GARANTIE OP HET MOS?

Wij geven 12 maanden garantie vanaf de aankoop datum. Indien de moscreatie buiten hangt wordt er geen garantie gegeven. Als u mos los aanschaft kunnen we geen garantie geven. 

 

1.14 HOE MAAK IK MIJN MOSSCHILDERIJ SCHOON?

U kunt het mosschilderij schoonblazen door een föhn te gebruiken op een koude stand. Ook kunt u voorzichtig het mosschilderij schoonzuigen met een stofzuiger op de laagste stand. 

2 OPTIES, PLAATSING EN LEVERTIJD VAN DE MOSCREATIE
2.1 PLAATSEN JULLIE OOK DE MOSCREATIES?

Ja! Onze VCA gecertificeerde monteurs rijden dagelijks door heel Nederland en België om de moscreatie te plaatsen. Wilt u gebruik maken van de montage service? Neem contact met ons op.

 

2.2 WELKE OPTIES ZIJN ER VOOR RANDAFWERKING?

Standaard werken wij de randen af met mos (meest natuurlijk). Een absolute aanrader is het inkaderen van de moscreatie met een hoogwaardige stalen rand in RAL 9005 MAT zwart!

 

2.3 HOE WORDT HET MOSPATROON BEPAALD VAN EEN MOSMIX?

Aan de hand van de geselecteerde foto houden deze sfeer dan als leidraad aan. Heeft u andere wensen bijvoorbeeld minder felle kleuren, meer reliëf? Laat het gerust weten wij staan er helemaal open voor! Wij maken het volledig naar wens!

 

2.4 WAT IS DE LEVERTIJD VAN DE MOSCREATIE?

De levertijd staat vermeld bij het product. Indien u het sneller wilt hebben kunt u het afhalen in Asten (dit op afspraak). Dit kunt u aangeven in het bestel formulier.

 

2.5 KAN DE MOSCREATIE BUITEN GEPLAATST WORDEN?

De moscreatie kan buiten opgehangen worden mits deze droog hangt. Bijvoorbeeld onder een overkapping, in de serre, veranda of poolhouse.

 

3 VRAGEN OF TOCH NIET HELEMAAL NAAR WENS?
3.1 KAN HET PRODUCT GERETOURNEERD WORDEN?

Uw bestelde product maken wij speciaal voor u op maat en naar wens.  Mocht u om welke reden dan ook toch het product willen retourneren neem dan contact op via uw account of de klantenservice. Als u het product retour wilt sturen betaald u alleen de verzendkosten retour. Het product kunt u verpakken in de originele verpakking zoals u het ook van ons ontvangen heeft. U kunt het ook afleveren in onze showroom Florapark 14 in Asten.  

 

 

 

3.2 VRAGEN?

Is uw vraag (nog) niet beantwoord, bel, mail of neem contact met ons op via uw account of de klantenservice!

Mailadres: [email protected]

Telefoonnummer: +31 (0)493 380 839